Sul läheb vaja:
- pulbrisegu taigna valmistamiseks (näiteks muffinipulbrit või keeksipulbrit, mida mina kasutasin)
- kreemi/kastet (näiteks vaniljekastet)
- lisandeid nagu pähklid, šokolaaditükid, martsipan jms
- ja... PURKE!
Purke? - Just nimelt, sest magustoidu valmistame me purkide sisse! NB! vali pigem pisikesed purgid!
Valmistamine:
Esiteks pese purkidelt sildid maha. Soovitan sul enne purke veidi kuumas vees hoida, sest siis on seda lihtsam teha. Kui sul pole ühevärvilisi purgikaasi, siis värvi soovi korral need üle.
Järgmiseks on vaja taigen valmis segada; selleks leiad õpetuse pulbrisegu pakendilt. Kui kavatsed kasutada keeksipulbrit, siis on sul ka margariini vaja. Mõned lisandid võid segada taignasse, näiteks pähklid (eelnevalt purusta need köögikombainiga). Taigen pista ahju muffinipanniga. NB! Sul ei ole vaja raisata muffiniümbriseid, sest koogid ei tohiks panni külge kinni jääda või kui jäävadki, siis see pole oluline, kui ilusti (ühes tükis) sa need sealt välja kougid.
Sellal, kui koogikesed ahjus küpsevad, tee valmis kreem või siis teisisõnu kaste. Väga lihtne on valmistada seda spetsiaalsest vaniljekastmepulbrist, millele tuleb juurde segada piima ja kaste ongi valmis. Kastmele võid lisada šokolaaditükke ja martsipani ning kõike muud, mida vaid soovid.
Kui koogikesed on valmis ja need on piisavalt maha jahtunud, siis kata esialgu purgi põhi pisikeste koogitükkidega, siis laota sinna kiht kastet ja jälle koogitükke ning kastet, kuni purk on täis.
Purke võid meelepäraselt kaunistada. Mina sidusin purgikaela ümber punase paela, mille külge kinnitasin armsa kaardikese jõulusoovidega ja lühikese ülevaatega, mis üllatusega purgis tegemist on.
On ju armsad? :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar