pühapäev, 7. detsember 2014

Banoffe kook

Soovid külmal ajal midagi maitsvat ja magusat? Meil on teile imemaitsev ja ülilihtne kook, mille nimi on 'Banoffee pie' inglise keeles, ehk siis Banoffee kook.
Vaja läheb:
PÕHI:
250g digestiivi küpsiseid
100g võid

KARAMELLI JAOKS:
2 banaani
1 pakk kondentspiima

PEALE PANEMISEKS:
200ml vahukoort
1 tahvel piima šokolaadi
2 banaani



Kõigepealt pange pannile kondentspiim, siis riivige sinna peale 2 banaani ja segage kuni saad ilusa kuldpruuni bananni aroomiga karamelli. See on vamis siis, kui puulusika külge hakkab juba tükikesi jääma. Pange see siis kõrvale ja laske jahtuda. HOIATUS: SEE ON VÄGA KUUM, MITTE MINGIL JUHUL EI TOHI SEDA NÄPUGA VEEL MAITSTA!

Seejärel purustage digestiivi küpsised(korralikult) ja segage ära sulatatud võiga, vajutage segu koogivormi. Selle aja peale peaks karamell juba piisavalt jahtunud olema, et see küpsisepuru põhja lisada.
Nüüd hakkige ära teised kaks banaani ilusateks viiludeks ja paigutage tihedalt karmelli peale.

Lõpuks pange kook külmkappi jahtuma, samal ajal vahustage vahukoor, millele me ei soovita lisada kuigi palju suhkrut, kook on ise juba piisavalt magus. Vahukoore eesmärk on lahjendada karamelli.
Kui kook on jahtunud, lisage sinna peale vahukoor ja lõpuks ise tehtud šokolaadi laastud.

NB! Kui te veel ei tea, kuidas teha šokolaadi laaste, siis tee nii; pange põll ette ja pange šokolaad laua äärele, nii, et šokolaadi üks ots on tehe vastu. Võtke terav nuga ja tõmmage seda mööda šokolaadi siledat poolt enda poole. Tekib hunnik väikeseid õrnasid laaste.

Puistage laastud vahukoorele ja kook ongi valmis! Head isu!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar