reede, 26. detsember 2014

Kihiline kohupiimakook Juubeli tordipulbriga

    Hei! Tutvustan teile täna üht oma lemmikkookidest, mille retsepti leidsin kunagi ammu ühest kokaraamatust, mille nimi kahjuks nüüdseks ununenud. Luban, et kook viib tõesõna pea keele alla ning see valmib lihtsalt ja kiiresti!

    Vaja läheb:
  •          1 pakk (450g) Juubeli tordipulbrit
  •          4 muna
  •          1 dl (100 ml) suhkrut
  •          1 tl vanillsuhkrut
  •          400g kohupiima
  •          200g hapukoort
  •          100g võid





          Valmistamine:

          Esmalt vahusta munad tavalise- ja vanillsuhkruga ning sega hulka kohupiim ja hapukoor. Seejärel vooderda koogivorm küpsetuspaberiga (kui vaja) ning/või määri põhi ja ääred võiga. Puista kolmandik Juubeli tordipulbrist vormi põhja, siis laota peale pool kohupiimamassist, mille varem valmis segasid, ja jälle puista kolmandik pulbrist, siis ülejäänud kohupiimasegu ning lõpuks viimane osa pulbrist. Ära muretse, kui teist korda kohupiimasegu kallates kihid n-ö "segamini" lähevad – kook küpseb sellegipoolest kihiliseks. Kata kook õhukeste võilaastudega. NB! Ära hoia end tagasi – neid laaste läheb ikka rohkelt vaja.


          Küpseta kooki ahjus 200 kraadi juures 30-40 minutit, kuni see on kuldpruun. Küpsetamise ajal jälgi ega mõni koht koogil jahuseks ei jäänud – kui jäi, pane võilaaste peale.






Tass sooja glögi kõrvale ja no ürita sa "ei" öelda! :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar