pühapäev, 7. detsember 2014

Küpsise taigen



Kes meist ei ole väiksena küpsise taigent armastanud puulusikalt süüa, kui ülejäänud läks kõik ahju? Küpsise taignal oli omaette võlu, maitse mis oli niivõrd hea, et vahel oleks võinud küpsesd tegematagi jätta.
Tuli välja, et sa polnud ainus! Me kõik armastame küpsise tainast ja me tahame seda imehead ja üllatavalt lihtsat retsepti teiega jagada!
-Vaja läheb:
200g jahu
100g suhkrut
170g toasooja võid
1 tl soola
200g fariinsuhkrut(e pruun suhkur)
-Vajadusel:
4 sl piima
-Vabatatlik:
1tl vanillat

Kõigepealt segage kokku sool ja jahu.

Seejärel segage teise kaussi kokku mõlemad suhkrud, kui see on tehtud, lisage või ja segage uuesti korralikut. Kui te soovite lisada vanillat(1tl), siis nüüd on aeg seda teha.
 
Nüüd lisage vaikselt jahu ja soola segu ning segage ettevaatlikult ühtlaseks, kui segu jääb liiga kuiv lisage kuni 4 sl piima.
 
Lõpuks lisage sokolaad, võite nüüd ka kätega segada. Kui taigen on valmis, veeretage väikesed ampsu suurused pallikesed. Pange need umbes pooleks tunniks külmkappi.

Nüüd ongi teie küpsise taigna ampus valmis, mida on ohutu toorelt süüa. Säilivusaeg on külmkapis kinnises pakendis 2 nädalat aga arvatavasti on need pallikesed selle aja peale juba ammu ära söödud! Head isu!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar